Jonas Kallin

Vilka är fördelarna i ett samarbete med en lokal aktör som Make IT?
Fördelarna är att de ligger i framkant med nyttjandet av dagens teknik och de har kompetent personal som hjälper oss att se möjligheterna att använda dagens teknik i vår verksamhet.

Hur använder ni er av SharePoint hos Elfsborg?
Vi har byggt upp vårt intranet i SharePoint där vi sköter all vår interna kommunikation med vad som är på gång, checklistor på allt som ska göras inför våra matcher, personalhandbok, IT-policy och semesteransökningar är några av funktionerna vi använder just nu. Intranetet är ett levande projekt som hela tiden uppdateras med fler och fler funktioner.

Med visionen Always Online menar Make IT att man ska kunna arbeta säkert och tryggt var man än är och när det passar en bäst. Är du flexibel med när och var du arbetar?
Jag är ständigt uppkopplad både på och utanför den fysiska arbetsplatsen, så för min del är flexibiliteten stor. Oavsett var jag befinner mig så kan jag lösa mina arbetsuppgifter.

Tror du att det finns risker med att man i många branscher alltid antas vara tillgänglig och nåbar?
Det finns absolut risker med att alltid upplevas som tillgänglig och nåbar, många kan säkert uppleva det som stressande att aldrig få ”koppla av”. Jag tror dock att det är viktigt att man är tydlig mot sina kunder, kollegor och liknande att man ibland inte är kontaktbar. Det räcker oftast med att lägga in ett autosvar med information om när man är tillbaka, då har avsändaren fått besked och vet vad som gäller.

Microsoft har introducerat begreppet ”Det Nya Arbetslivet”, att man med teknikens hjälp kan låta arbetet bli något man gör, inte nödvändigtvis en plats att gå till. Hur pass bunden är du vid kontor och skrivbord?
Beroende på vilka arbetsuppgifter jag har för dagen så kan det se lite olika ut, men oftast så är jag inte beroende av att vara på plats vid skrivbordet. Uppskattningsvis så kan jag utföra 95 procent av mitt arbete från där jag befinner mig för tillfället.

Hur ser du som IT-ansvarig hos Elfsborg att ni kommer att kunna använda er mer av internet i framtiden?
Vi använder redan idag mycket av det som erbjuds via internet. Det jag på rak arm kan se som framtidsprojekt är att använda oss mer av funktionerna i Office 365 med bl.a. Skype och OneDrive.

Kan du beskriva en vanlig arbetsdag?
En vanlig dag börjar med att jag och hunden tar en promenad på ett par kilometer, ibland kan det även bli en lugn joggingtur. Hunden får sin motion och jag planerar min dag genom att kolla mail och kalender i telefonen. Därefter åker vi till kontoret och tar tag i dagens sysslor, hunden vilar och jag planerar upp kommande evenemang m.m. Stor del av dagens arbete görs via telefon och mail.

Kopplar du någonsin ner?
Ja

Favoritsajt?
elfsborg.se

Favoritapp?
Outlook

Papperstidning eller nätet?
Nätet

Bok eller e-bok?
E-bok

Saknar på nätet?
Faktiskt ingenting, allt finns om man söker

Har du Facebook?
Ja

Har du Instagram?
Ja

Har du Linkedin?
Inte längre

Kontakta oss Anmäl dig till vårt nyhetsbrev Make IT Bloggen Gilla oss på Facebook Supportprogram