makeit-catrin

Catrin Wirfalk

Varför arbetar ni med en extern IT-partner?
– Främsta anledningen är att vi vill fokusera på vår kärnverksamhet och låta en professionell samarbetspartner som Make IT med rätt kompetens och förutsättningar utveckla vår IT miljö.

Hur använder ni er av Sharepoint?
– Vi arbetar med flera funktioner; Intranät, kommunikationsplattform, dokumenthantering, projektledning, ärendehantering, ledningssystem och delvis även ekonomistyrning.

Vilka är fördelarna i samarbetet med en lokal aktör som Make IT?
– Tillsammans skapar vi förutsättningar för varandra. Samarbete är generellt av stor betydelse för Speed. Då är det viktigt med en lokal part som är lyhörd och intresserad av vår verksamhet.

Med visionen Always Online menar Make IT att man ska kunna arbeta säkert och tryggt var man än är och när det passar en bäst. Hur uppkopplad är du och är du flexibel med när och var du arbetar?
– För mig är det viktigt att alltid vara nåbar samt kunna kommunicera och jobba från olika platser alla tider på dygnet. Det gäller 24 timmar om dygnet året runt. Men samtidigt är jag duktig på att koppla av när det behövs och är möjligt. Det måste man göra.

Tror du att det finns risker med att man i många branscher alltid antas vara tillgänglig och nåbar?
– Risker finns vilket kan påverka oss på många olika sätt. Därför är det viktigt med styrning för att ge de bästa förutsättningarna utifrån alla medarbetares arbetssituation.

Microsoft har introducerat begreppet ”Det Nya Arbetslivet”, att man med teknikens hjälp kan låta arbetet bli något man gör, inte nödvändigtvis en plats att gå till. Hur pass bundna är ni vid en fysisk arbetsplats, och hur ser du att det skulle kunna förändras i framtiden?
– Vi använder oss av modern teknik och har tillsammans med Make IT byggt en flexibel IT-miljö som skapar förutsättningar för ett flexibelt arbetssätt. Genom att skapa möjligheter för människor i vår närhet så speglar det vår framtida IT-miljö.

Kopplar du någonsin ner?
Det beror på vad man menar med koppla ner. Mobilen finns alltid nära till hands och är alltid på.

Favoritsajt?
Google

Favoritapp?
Onyx gym, där jag bokar mina träningspass.

Papperstidning eller nätet?
Både och.

Bok eller e-bok?
Bok

Saknar på nätet?
Inget som jag har tänkt på i dagsläget.

Har du Facebook?
Ja

Instagram?
Ja

Linkedin?
Ja

Kontakta oss Anmäl dig till vårt nyhetsbrev Make IT Bloggen Gilla oss på Facebook Supportprogram