makeit-mats

Mats Alfredsson

Vilka är fördelarna med att samarbeta med en lokal aktör som Make IT?
– Trygghet, tillgänglighet, snabbhet och långvarig relation.

Med visionen Always Online menar Make IT att man ska kunna arbeta säkert och tryggt var man än är och när det passar en bäst. Hur pass uppkopplad är du och är du flexibel med när och var du arbetar?
– Jag är i princip alltid uppkopplad. Känner att det skapar frihet och flexibilitet i mitt arbete. I min roll suddas ofta gränserna ut mellan arbete och fritid.

Tror du att det finns risker med att man i många branscher alltid antas vara tillgänglig och nåbar?
– Jag ser det mer som att det är en del av den verklighet vi lever i idag.
Men det är också viktigt att varje individ själv bestämmer hur pass tillgänglig man vill vara. Allt handlar om relationer och i en sådan kan du själv sätta gränser.

Microsoft har introducerat begreppet ”Det Nya Arbetslivet”, att man med teknikens hjälp kan låta arbetet bli något man gör, inte nödvändigtvis en plats att gå till. Hur pass bundna är ni vid en fysisk arbetsplats, och hur ser du att det skulle kunna förändras i framtiden?
– Meckas arbetssätt bygger på strategiska och kreativa team där det personliga mötet och närheten till varandra är viktigt för resultatet.
Däremot finns det delar i processen där det absolut går att jobba från en annan plats. Men det beror också på vilken yrkesroll du har och var i processen vi befinner oss. Vi sitter i ett öppet landskap där fördelarna är snabba spontana avstämningar och den dagliga löpande kommunikationen som tar projekten framåt. Närheten och närvaron skapar också dynamik och gör processen levande. Vi har också en öppen arbetsprocess där vi är delaktiga i utvecklingen av varandras projekt och där vi förstärker varandra genom den personliga närvaron. Det hade varit betydligt svårare att få det att fungera om vi hade suttit mer splittrat.

Som kommunikatör och reklamare, hur ser du att företag kommer att arbeta med internet i framtiden?
– Förstår knappt frågan. Internet är lika viktigt som att vi lever i en demokrati. Internet är och kommer att vara hjärtat i all kommunikativ verksamhet.

Kopplar du någonsin ner?
Nej

Favoritsajter?
Aftonbladet och Facebook.

Favoritapp?
Facebook

Papperstidning eller nätet?
Båda

Bok eller e-bok?
Bok

Saknar på nätet?
Inget idag, överraska mig.

Har du Facebook?
Ja

Instagram?
Ja

Linkedin?
Ja

Kontakta oss Anmäl dig till vårt nyhetsbrev Make IT Bloggen Gilla oss på Facebook Supportprogram