Fredrik berättar

Vad gör vi egentligen här på Make IT? Den här månaden har vi pratat med IT-konsulten Fredrik Gustafsson och bett honom berätta lite om vad han gör för våra kunder.

Namn: Fredrik Gustafsson

Jobbar som: IT-konsult

Fritidsintressen: Kitesurfing, det blir en hel del resor till Varbergsområdet så att jag kan hoppa i plurret. Vintertid är det snowboard som gäller istället. Sedan blir det mycket jobbrelaterade självstudier hemma också, ett IT-jobb är inte 9–17, det är ett 24/7-jobb.

Vad jobbar du med?
Som IT-konsult tar jag över där säljarnas jobb slutar. När säljaren har hjälpt kunden att hitta det som passar deras företag bäst kollar jag upp kundens nuvarande lösning och börjar förbereda arbetet. Om det ska till någon ny hårdvara så installerar jag den, jag installerar programvaror och sköter flytten av mailsystem till exempel. Mycket handlar om att göra jobbet inom den tidsramen man har satt och ta det steg för steg så att kunden inte har tusen nya saker att lära sig på samma gång.

Hur märker kunden av det du gör?
De får nya system och nya funktioner som är igång inom den tiden som är satt från början. För mig är det viktigt att vara lyhörd och lägga sig på samma nivå som kunden, så att man pratar samma språk och är tydliga med deras behov och vad jag kommer att göra för dem.

Varför ska man välja Make IT som IT-partner?
Kort sagt: vi är ett gött gäng med väldigt mycket kompetens. Vi håller alltid en dialog med kunderna så att vi kan stämma av med dem hur det fungerar när de till exempel byter till Office 365. Då kan vi bidra med hjälp om det behövs eller snabbt fixa eventuella problem.