Jens berättar

Den här månaden har vi pratat med konsulten Jens Kristensen och bett honom berätta lite om vad han gör för våra kunder.

Namn: Jens Kristensen

Jobbar som: Konsult

Fritidsintressen: Jag och min sambo fick vårt första barn för sju månader sedan, en liten son. Så förutom träning lägger jag mesta tiden på att vara med honom. Jag har börjat spela padel som är grymt kul, annars blir det en del löpning och träning på gymmet. Försöker väl se så många Elfsborgsmatcher det går också, men sedan vi fick vår son har jag insett att en seriebiljett snor lite för mycket tid!

Vad jobbar du med?
För tillfället jobbar jag mycket med att flytta över kunder till Office 365, det är fortfarande många företag som har upptäckt fördelarna och går över till det. Sedan arbetar jag en hel del med Configuration Manager, ett system som sparar mycket tid när ett företag köper in nya datorer. Från min sida krävs det ganska mycket handpåläggning i början, och sedan ett visst underhåll, men för kunden räcker det med att trycka på en knapp, ta en kopp kaffe och vänta en stund, sedan har den nya datorn rätt program och rätt inställningar för just det företaget.

Hur märker kunden av det du gör?
De slipper ägna sig åt IT-bekymmer. Det ska de aldrig fastna med, våra kunder ska bara behöva tänka på sin egen verksamhet. Därför löser vi inte bara problem utan jobbar proaktivt också; vi ser till så att problemen inte uppstår över huvud taget. Sedan går vi även in som stöd åt våra kunders egna IT-avdelningar om de har kört fast eller har något de inte vill eller kan göra. Slutmålet är alltid att våra kunder ska kunna jobba med det de ska göra. Bekymmersfritt, livet ska gå som en dans!

Varför ska man välja Make IT som IT-partner?
Dels skulle jag säga att vi är grymt duktiga på det vi gör. Och att vi dessutom är ett gött gäng som är lätta att ha att göra med. En sak som många kanske inte inser är att Make IT egentligen är ett enda stort team. Om jag är ute hos en kund och stöter på ett problem som ligger utanför min expertis har jag alltid kunniga medarbetare att kolla med. Och det finns ingen prestige eller stora egon här, alla är bara väldigt måna om att hjälpa varandra och ta hand om varandra. Så man kan säga att varje person bär med sig kompetensen från hela företaget.