Make IT i innovativt samarbete med Fujitsu och Microsoft

Fujitsu och Microsoft – Att vi som IT-företag i Borås kan bidra med spetskompetens till globala aktörer som Microsoft och Fujitsu är fantastiskt. Samtidigt vet jag att vi ligger i framkant vad det gäller hostinglösningar.

Andreas Tärnegård, vd på Make IT, berättar att upprinnelsen till samarbetet var att Make IT behövde en kostnadseffektiv, kompakt och säker serverplattform med hög prestanda för sina kunder. Befintlig teknik levde inte upp till framtidens krav. Man vände sig till Fujitsu för att hitta en lösning. Kravet var att mjukvaran skulle vara Microsoft.

– Under samarbetet har våra duktiga tekniker bidragit med både kreativitet och specialistkompetens för att få fram den optimala lösningen för våra kunders behov. Vi har även gjort noggranna tester under hela utvecklingsarbetet, berättar Tärnegård.

Primeflex powered by Microsoft Storage Spaces Direct, som serverplattformen heter, har precis de egenskaper Make IT efterfrågar.

– Vi är mycket nöjda med serverplattformen. Prestandan är hög, den tar liten plats och är mycket energieffektiv. Framförallt går det snabbt att sätta upp säkra, unika kundlösningar, säger Adam Lantz, försäljningschef på Make IT.

På Microsoft och Fujitsu är man också nöjda med samarbetet.

– Vi har haft ett bra samarbete med Make IT i många år. Därför är det roligt att använda oss av deras kompetens och drivkraft för att kunna lansera och implementera den här nya typen av lösning, säger Mikael Kristiansson, Head of Product Business Unit Fujitsu Scandic.

För information och frågor, kontakta Andreas Tärnegård
0707 847 429
andreas.tarnegard@make-it.se