Malin berättar

Vad gör vi egentligen här på Make IT? Den här månaden har vi pratat med vår ekonomiansvariga, Malin Råberg, och bett henne berätta lite om vad hon arbetar med.

Namn: Malin Råberg

Jobbar som: Ekonomiansvarig

Fritidsintressen: Familjen går i första hand. Annars är det två stora intressen som jag lägger mycket av min tid på. Det ena är bakning, jag älskar att baka och testar ofta nya recept som jag hittar på olika bloggar, Instagram och sådär. Kladdkakor, småkakor och allt möjligt. Inget bröd eller annat som kan räknas som mat, bara onyttiga saker. Mitt andra intresse är träning så det är nog en lyckosam kombination!

Vad jobbar du med?

Jag sköter all löpande bokföring, med fakturor, betalningar och annat som händer ”i bakgrunden” så att säga. De fakturor jag inte har hand om är sådant som innesäljarna ansvarar för, men tjänster, avtal och liknande går genom mig. Sedan blir jag också som ett internt stöd och letar upp försäljningshistorik och avtal åt våra säljare, svarar i växeln och tar fram rapporter till ledningen. Oftast handlar det om just internt stöd, men självklart hjälper jag våra kunder också om de har frågor angående till exempel fakturor, betalningar och liknande.

Vilka Make IT-tjänster och -produkter gör ditt eget arbete smidigare?

Jag använder Power BI väldigt mycket, tittar på siffror och rapporter där. Tack vare att kollegorna här har skapat kopplingar från vårt ekonomiprogram, som jag annars sitter mest med, så kan vi få ut den information vi behöver i Power BI. Sedan sparar jag all dokumentation i SharePoint där jag dessutom enkelt kan dela information med berörda personer. Och så arbetar jag givetvis i de vanliga Office-programmen.

Varför ska man välja Make IT som IT-partner?

Vi står för det vi gör, eller tvärtom: att vi gör sådant vi kan stå för. Vi är stolta över vårt arbete och vill alltid ligga i framkant. Sedan trivs vi väldigt bra här, vi har kul ihop på jobbet och jag tror att det är någonting som gynnar våra kunder eftersom det skapar rätt förutsättningar för att göra ett bra jobb. Jag har arbetat här i 13 år nu och känner att vi har en bra sammanhållning. Vad man än gör så gör man det för laget.