Spaningar från Microsoft Ignite

Nyss hemkomna från teknikkonferensen Microsoft Ignite i Orlando, dit Make IT var inbjudna som talare, kommer här en spaning om vilken teknik det talas om när världens främsta utvecklare, tekniker och visionärer träffas. 

Men först, hur gick presentationen av ert samarbete med Microsoft och Fujitsu kring Windows Server Software Defined?
– Med närmare 1200 i publiken och livestream world wide måste jag säga att intresset var riktigt stort, säger Andreas Tärnegård som stod på scen.

Michael Rosén, som också var med från Make IT, berättar att Microsoft lyfter fram sitt moln Azure med tillhörande tjänster och paketeringar.
– Men Azure är bara halva sanningen. Vi kommer att se fler och fler hybridlösningar där data lagras OnPrem, eller hos en hoster som exempelvis Make IT i kombination med lagring i molnet.

Näst efter Azure är det Modern Workplace och Microsoft 365 alla talar om. Det är en paketering utav Office 365, Windows 10 och EMS för att möjliggöra Det Nya Arbetslivet. Lösningen ger hög flexibilitet med ökad säkerhet. Spännande och något vi definitivt kommer att se mer av.
– Med ett år av Ransomware och hackerattacker låg säkerhet givetvis också högt på allas agendor. Säkerhet är också något vi på Make IT kommer ett fortsätta att tjata om. Det är en enormt viktig fråga, avslutar Andreas.

“We were very excited to showcase the solution from Make IT on stage in our session on Windows Server Software Defined (WSSD).”
Erin Chapple, General Manager of Windows Server.