Per berättar

Vad gör vi egentligen här på Make IT? Den här månaden har vi pratat med Per Sandblom, och bett honom berätta lite om vad han arbetar med.

Namn: Per Sandblom

Jobbar som: IT-samordnare och Tekniskt säljstöd

Fritidsintressen: När jag inte jobbar motionerar jag gärna. Det blir mest ”gubbaträning” i form av innebandy och löpning på hobbynivå. Vi håller även på att renovera vårt hus och just nu bygger jag en ny altan. Med två aktiva tonårsdöttrar spenderar jag resten av tiden på dansuppvisningar, ridtävlingar och innebandyturneringar.

Vad jobbar du med?
Från och med i år är jag uthyrd IT-samordnare där jag ger administrativt och strategiskt stöd till IT chefer. Jag ger även tekniskt stöd till våra säljare när de har fångat upp ett behov hos kund. Då föreslår jag hur vi med produkter och teknik ska möta det behovet. Under vintern kommer jag att jobba mycket med frågor kring EU:s nya dataskyddsförordning General Data Protection Regulation (GDPR) som träder i kraft maj 2018. Alla företag som hanterar personuppgifter berörs och det blir min roll att stödja dem i övergången.

Hur märker kunden av det du gör?
De får en tjänst eller produkt som vi vet att de verkligen behöver. Och de har förstått varför. Jag ställer alltid väldigt många frågor när kunden kommer till oss med ett behov eller önskemål. Med den informationen, och med kunskapen jag har, sätter jag mig sedan virtuellt på andra sidan bordet och presenterar det jag själv hade valt. Det kan lätt bli mycket tekniksnack så jag brukar illustrera lösningen i bilder som många kan relatera till. När jag går från ett möte och känner att kunden verkligen har förstått det vi levererat, då har jag lyckats. Det där genuina tacket som inte är ett artighetstack, det är värt mycket.

Varför ska man välja Make IT som IT-partner?
Det finns så oerhört mycket kompetent och kunnigt folk hos oss. I och med att vi alltid levererar det vi själva skulle ha valt får kunden enligt oss alltid det absolut bästa. Vi är bryggan mellan kunden och kunskapen skulle man kunna säga.