Michael berättar

Vad gör vi egentligen här på Make IT? Den här månaden har vi pratat med Michael Rosén, och bett honom berätta lite om vad han arbetar med.

Namn: Michael Rosén

Jobbar som: Teknisk konsult

Fritidsintressen: Mitt största intresse, förutom mina två barn, är faktiskt datorer och teknik. Det har varit min passion sedan jag var 8 år när jag skaffade min första dator och började programmera. Många kvällar och helger går därför åt till att testa och labba med nya system. Annars ägnar jag mig gärna åt fiske när jag vill slappna av. Det kan vara rätt skönt att sätta sig i en båt ute i naturen och bara släppa allt.

Vad jobbar du med?
Jag jobbar framförallt med vår hostingplattform, det som i allmänt tal kallas för molntjänster. Vi har lång erfarenhet av att leverera driftstjänster och molntjänster, och har gjort detta långt innan det blev ett modeord. Jag utvecklar plattformen och ser till att vi håller oss i teknikens framkant för att kunna leverera en så bra upplevelse som möjligt för våra kunder. Vi har exempelvis under senaste året implementerat en helt ny hostingplattform som använder samma teknik som Microsoft själva kör i sitt publika moln (Azure). I detta projekt har vi haft direktkontakt och samarbetat med utvecklingsteamet på Microsoft i Kalifornien. Vi har bland annat hjälpt dem hitta felaktigheter i deras nya produkter vilket de sedan åtgärdat. Jag är ganska nördig i det jag gör vilket är nödvändigt i en bransch där det händer så mycket. Jag vill veta vad som är på gång inom branschen före alla andra, oftast långt innan det är en färdig produkt.

Hur märker kunden av det du gör?
Kunden ska egentligen inte märka så mycket av det jag gör, då har jag gjort ett bra jobb. De får tillgång till stabila system som bygger på den absolut senaste tekniken.

Varför ska man välja Make IT som IT-partner?
Vi är ledande inom teknik och vi ligger i framkant med utveckling av nya plattformar. Alla gör det dessutom med en sådan enorm passion där nöjda kunder är det absolut viktigaste för oss. Vi har inga 8-17 tjänster utan man ser till att saker och ting fungerar oavsett tid på dygnet. Alla på Make IT gillar verkligen varandra och är måna om att det ska gå bra för företaget. Jag har själv jobbat här i 17 år nu. Det säger ju en del.