Jonna berättar

Vad gör vi egentligen här på Make IT? Den här månaden har vi pratat med Jonna Isaksson, och bett henne berätta lite om vad hon arbetar med.

Namn: Jonna Isaksson

Jobbar som: Utbildningskonsult

Fritidsintressen: Jag älskar crossfit som jag tränar minst fyra dagar i veckan. Många av mina vänner håller också till där så vi umgås och tränar samtidigt. Reser gör jag så ofta jag kan, men även då blir det fokus på träning och äventyr. Att sitta still är inte min grej – det gör jag tillräckligt på jobbet.

Vad jobbar du med?
Jag är utbildningskonsult inom Microsoft SharePoint och Microsoft Office 365. Det innebär att jag ofta är med redan i planeringsstadiet med utvecklare och kund då vi kommer fram till vilka program kunden har behov av, och som de sedan kan få utbildning i. Det viktigaste med min roll är att alltid utgå ifrån användarperspektivet och agera lite som en tolk eller brygga mellan utvecklarna och våra kunder. Utvecklarna är otroligt kunniga men använder ofta ett ganska tekniskt språk. Då är det viktigt att anpassa det så att kunderna verkligen förstår användarnyttan av lösningarna.

Hur märker kunden av det du gör?
Först och främst ska kunden känna sig trygg i sitt val av program. De ska veta att det är rätt och att det tillgodoser deras specifika behov. Det innebär ofta att ställa frågor och föra en diskussion kring syftet med deras nya mjukvara. När jag dessutom får utbilda alla medarbetare i programmen säkerställer jag att de verkligen vet hur de ska använda dem. Det minimerar risken för missförstånd och frustration. Jag har själv varit den där frustrerade användaren som lägger dyrbar och onödig tid på att försöka förstå programmen istället för att använda dem.

Varför ska man välja Make IT som IT-partner?
På Make IT satsar vi på helheten för att se affärsnyttan. Vi har till exempel jobbat i Microsoft SharePoint under en väldigt lång tid och byggt intranät och dokumenthanteringslösningar till många av våra kunder. Det har skapat en stor kompetens och erfarenhet som genomsyrar hela företaget.