Dags att uppgradera till en VPS? Tre säkra tecken.

Bild på VPS-servrar

De flesta företag behöver någon form av serverfunktion till sitt affärssystem, sin hemsida eller till någon annan typ av line-of-business-applikation. I förra artikeln förklarade vi skillnaden på delad server, dedikerad server och Virtual Private Server (VPS). En VPS visade sig vara ett säkrare, snabbare och mer flexibelt alternativ än de andra. Till ett överkomligt pris dessutom. Men det absolut bästa sättet att komma fram till om du borde satsa på en VPS är att utgå ifrån din egen verksamhet och dina behov.

Vid starten av ett företagär det vanligtvis många som väljer en delad server då det håller kostnaderna nere. Kapaciteten kan dock påverkas då du delar viktiga resurser med alla andra som använder servern. En dedikerad server är reserverad enbart för din verksamhet vilket ökar prestandan, men blir såklart mycket dyrare. En VPS hamnar någonstans mittemellan delad och dedikerad server, och att uppgradera från en delad till en VPS kan alltså vara det perfekta alternativet. Här är tre anledningar och säkra tecken på när du borde uppgradera:

Min server ska vara formbar

Vid en expansion där du till exempel behöver utöka ditt affärssystem, eller vid en förväntad ökning av besökare på din webbplats, vill du inte riskera att servern blir långsam eller ännu värre, att den kraschar. Kort sagt, en VPS är anpassningsbar och du betalar bara för den prestandan du behöver i dagsläget. Det är en dynamisk lösning där du kan öka eller minska både prestanda och utrymme efter behov. Istället för att investera i en server som ska klara företagets expansioner om fyra år kan du forma en som passar dig just nu.

Jag vill kunna jobba var som helst och när som helst

Med hjälp av en VPS installerad som fjärrskrivbordsserver för ert företag kan du ansluta direkt till dina applikationer på bara några sekunder, oavsett var du befinner dig. Så länge du har en internetuppkoppling spelar det ingen roll om du sitter på ett hotell i Shanghai eller hemma i soffan framför tv:n.

Jag behöver installera anpassad programvara

En delad server är utmärkt för någon som enbart använder förinstallerade standardprogram i sin verksamhet. Men så fort du behöver installera egna program, moduler och särskilda konfigurationer så vill du ha en VPS som ger dig mer kontroll och flexibilitet.

Om din verksamhet växer, eller om du har expansion i sikte, och du vill att din server ska kunna anpassas i samma takt är det dags för en uppgradering och öka resurserna med en VPS. En kostnadseffektiv och dynamisk lösning som alltid är modern utan att du behöver tänka på att uppgradera hårdvaran själv. Läs mer på www.make-it.se/tjanster/hosting/vps/