Dennis berättar

Vad gör vi egentligen här på Make IT? Den här månaden har vi pratat med Dennis Aremo, och bett honom berätta lite om vad han arbetar med.

Namn: Dennis Aremo

Jobbar med: Drift och Hosting

Fritidsintresse: Jag är precis som många andra på Make IT, en riktig tekniknörd. Min farmors man hade datorer redan på 80-talet och det var där intresset föddes. Idag deltar jag i debatten kring ny teknik på diverse forum och håller mig uppdaterad inom de senaste trenderna. Jag gillar även att laga mat med säsongens svamp och bär som jag plockar under mina skogspromenader.

Vad jobbar du med?
Jag övervakar och underhåller både vår egen hostingmiljö och kundernas servrar. Det innebär bland annat löpande backup av systemen. Hosting kan beskrivas som den serverplattform där kunden har sina virtuella maskiner och där de lagrar sin data. Vi sätter upp övervakning av kundens system som larmar så fort något händer.

Hur märker kunden av det du gör?
Kunden ska helst inte märka något alls. När deras dag är problemfri så är jag nöjd. Många företag väljer att ha sina ekonomi- och kassasystem hos oss till exempel. Fundamentala system som gör att hela affärsverksamheten pausas om de inte fungerar. Min ambition är därför att ligga steget före genom underhåll och backup för att minimera risken för fel. Om fel uppstår hinner jag oftast åtgärda dessa innan kundens arbete blir lidande.

Varför ska man välja Make IT som IT-partner?
Vi ligger i framkant inom ny teknik och har ett utmärkt samarbete med Microsoft som både utbildar och uppdaterar oss löpande på nyheter och trender. Vi har även förmånen att ha direktkontakt med deras utvecklingsteam vilket är ganska unikt.