Insikter och möjligheter

Hur du använder din affärsdata kan spela en avgörande roll för ditt företags framtid och utveckling. Men siffrorna i sig är oftast utspridda och komplexa vilket gör dem svåra och tidskrävande att hantera. Business Intelligence är verktyget som gör det oerhört enkelt att koppla ihop all relevant data och samla den på ett ställe för att ge dig ett grepp om helheten. Resultatet blir ett beslutsstöd som ger dig en detaljrik överblick och unika insikter som hjälper dig att hitta nya vägar i din verksamhet.

Vanliga Frågor

Vad är Business Intelligence?

Business Intelligence – eller Microsoft Power BI – är ett starkt beslutsstöd i form av ett analys- och rapportverktyg. Här kan du hämta data från nästan vilket system som helst och sammanställa i rapporter som visar exakt det du vill se. Med Make IT:s hjälp kan du hämta data direkt från ditt affärssystem och köra mot data från andra källor, eller välja bland de hundratals andra färdiga kopplingar som redan finns.

Hur kommer man igång med Business Intelligence?

Det bästa steget att börja med är att fundera över vad man vill använda det till för att vara säker på ens syften och mål. När du har dina syften och mål klara för dig finns det verktyg du kan ladda ner för att testa själv och jobba mot Excel-filer. När du vill ta steget fullt ut hjälper vi dig att sätta upp systemet och skapa de kopplingar du behöver.

Är min affärsdata säker i Business Intelligence?

Ja det är den. Det finns många inbyggda säkerhetsfunktioner som håller din data skyddad. Jämfört med att använda sig av egna brandväggar, som snabbt blir dyrt för ett mindre företag, får du här Microsofts hela säkerhet på köpet.

Vad använder andra företag Business Intelligence till?

Bland de vanligaste användningsområdena finns resultatrapporter, försäljningsstatistik för att kunna boka artiklar, konsultbeläggning och ärendehantering. Men precis som med SharePoint är detta ett väldigt mångsidigt verktyg där det egentligen är din fantasi som sätter gränserna.

Hur mycket arbete behöver jag lägga ner på Business Intelligence?

Det som tar mest tid är egentligen att bestämma hur datan du hämtar ska grupperas. När detta är gjort och kopplingarna är uppsatta går det väldigt snabbt och enkelt att göra rapporter. Efter vårt initiala jobb kan du göra rapporter och underhålla systemet själv. När du vill ta nästa steg kommer vi in i bilden igen, men vi vill att våra kunder ska kunna använda det så mycket på egen hand som möjligt för att få nytta av Power BI.

Kan vem som helst se rapporterna jag skapar?

Nej, det är licensbundet. Som administratör bestämmer du vilka rättigheter en särskild användargrupp eller enskild användare har. Det går även att ställa in så att en användare ser allting medan en annan bara ser de delar av rapporterna som är relevanta för den personen.

Fördelar med Business Intelligence

  • Kraftfullt beslutsstöd
  • Anpassningsbara rapporter
  • Se nya samband
  • Förutse trender och utveckling
  • Följ din historik
  • Koppla ihop spridda datakällor

Kombinerar källor och destinationer

När du väljer Microsoft Business Intelligence genom Make IT hjälper vi dig att plocka ut och filtrera data ur ditt affärssystem. Ännu intressantare blir det när du kör detta tillsammans med data hämtad från andra ställen, till exempel Google Analytics. Tack vare Office 365 kan du sedan välja att skicka rapporterna till SharePoint för en lättillgänglig och skarp överblick.

Minskar handpåläggningen

Med Business Intelligence kommer du aldrig mer behöva sitta och manuellt anpassa Excel-dokument efter Excel-dokument. En utförlig rapport som förr krävde flera månaders slitsamt arbete går nu att ta fram på några veckor. Med vår erfarenhet och kompetens hjälper vi dig att sätta upp system som ger dig skräddarsydda rapporter på ett knapptryck.

Byggt för slutanvändaren

Vi hjälper dig att sätta upp grunden för din Business Intelligence, och finns givetvis här för att guida dig genom mer avancerade processer. Men när du kommer in i systemet kan du snart göra sakerna själv – Business Intelligence är byggt för att en och samma slutanvändare ska kunna manövrera mjukvaran utan extern hjälp.