VPS – Den formbara servern

Att hyra en virtuell server ger dig helt andra möjligheter än om du har en egen, fysisk server. Inte minst är VPS en skalbar lösning som du formar efter behov. Jämför med en kontorslokal som kan både växa och krympa beroende på hur mycket personal du har för tillfället. Kort sagt – du betalar bara för det du behöver. Även prestandan är skalbar, och du har alltid en säker hårdvara. Med Make IT:s långa erfarenhet av hosting kan vi hjälpa dig att hitta serverlösningen som passar bäst för ditt företag.

Vanliga Frågor

Hur fungerar en VPS?

En VPS (virtuell privat server) fungerar i grunden som en dedikerad server, men är en mycket mer kostnadseffektiv lösning. Du slipper ha själva maskinen stående hos dig och du behöver aldrig bekymra dig över att uppgradera hårdvaran, men har ändå en egen isolerad server som alltid är modern. När din VPS är installerad bestämmer du fritt hur du ska använda den.

Vilka fördelar finns det med VPS?

Först och främst är det en dynamisk lösning där du kan öka eller minska både prestanda och utrymme efter behov. Justeringar kan du själv gå in och göra. Du behöver inte äga någon hårdvara eller ens vänta på en maskin du har beställt. Make IT ser till att allting fungerar.

Kan jag installera vad som helst på en VPS?

Ja, det är upp till dig vad du vill ha på din VPS. Du kan installera programvaror som du har licens för och på så vis köra till exempel affärssystem från din VPS, eller sätta upp den som till exempel en filserver. Vanliga användningsområden är affärssystem, terminalserver, SQL-server, webbserver och alla typer av line-of-business-applikationer.

Vilka användningsområden har era VPS:er?

Alla Make IT:s kunder har någon typ av affärssystem som behöver ligga på en server, och då passar det utmärkt att lägga det på en virtuell server.

Är VPS rätt för mig?

Det beror givetvis på vad du jämför med, men om det handlar om att köpa hårdvara som du ställer lokalt hos dig själv är VPS ett bättre alternativ i alla lägen. Du är inte låst till några garantitider, du kan få upp en ny server på tio minuter istället för att vänta i fem veckor och installera i två dagar, och du får en dynamisk lösning som du själv kan skala om.

Bör jag satsa på en dedikerad server istället?

I regel nej – vi råder våra kunder att välja VPS istället eftersom vi anser att den dedikerade, fysiska servern i stort sett spelat ut sin roll. Där en fysisk server har begränsningar har den virtuella servern istället möjligheter.

Fördelar med Make IT VPS

  • Betala bara för det du behöver
  • Skalbart utrymme
  • Skalbar prestanda
  • Full flexibilitet
  • Guldpartner med Microsoft

Vilken konfiguration passar dig?

(127 GB systemdisk ingår alltid)
1CPU
2CPU
4CPU
8CPU
2GB
4GB
8GB
16GB
32GB
64GB
IOPS (Input Output Operations Per Second) är ett mått för att mäta prestandan på en hårddisk.
Lägg till extra lagring
Lägg till Server Management
Ta bort Server Management

Månadskostnad

0 kr Exklusive moms
Bli kontaktad