Office 365 – En plattform för samarbete

Office 365 har för många företag blivit det riktiga klivet in i molnet och ett nytt sätt att jobba. Namnet till trots är Office 365 långt mycket mer än det gamla Office-paketet, även om alla de klassiska programmen ingår även här. Office 365 är i grund och botten en samarbetsplattform som tack vare molnet och integrationen mellan programmen tar ditt arbete till en helt ny nivå. Som guldpartner till Microsoft har vi erfarenheten och kunskapen som krävs för att kunna guida dig till ett paket som vänder dina behov till nya möjligheter.

Vanliga Frågor

Vad är Office 365?

Kort sagt är det en samarbetsplattform som blir navet för datakommunikationen inom ditt företag. Som namnet antyder rymmer Office 365 även bekanta program som Word, Excel och PowerPoint – åtminstone om du behöver programmen. Det är en flexibel lösning där du kan välja enklare licenser till användare som bara behöver komma åt vissa delar av systemet. Då de enskilda programmen är fullt integrerade i Office 365 blir det ett sömlöst samarbetsverktyg som förenklar en lång rad processer och arbetsflöden för i stort sett varje företag som har mer än en dator.

Varför lönar det sig att gå över till Office 365?

Det finns flera anledningar. När det gäller lönsamhet kan licenskostnader vara avgörande eftersom det här är ett sätt att gå ifrån viss kostsam hårdvara, olika licenser för olika funktioner och dessutom konsulter som ska sköta allting. Med Office 365 får du här många olika saker i en och samma lösning – och det blir betydligt billigare.

Vilka enheter kan man installera Office 365 på?

Alla Windows- och Apple-datorer samt en mängd plattor och telefoner. I vissa fall kan det skilja sig något mellan de olika applikationerna, till exempel att ett specifikt program finns för Windows och Mac men inte Android. Men om du använder den webbaserade versionen av en app finns det inga begränsningar, då fungerar det på vilken enhet som helst. Tanken är att det ska vara en plattform som är oberoende av hårdvarutyp. Varje användare kan installera samma licens på fem datorer, fem surfplattor och fem telefoner samtidigt så att du kommer åt dina filer lika bra från jobbdatorn som du gör från hemmadatorn eller mobilen.

Jag har tappat bort lösenordet till mitt Office 365-konto, vad gör jag?

Varje användare har en administratör som har behörighet att skapa ett nytt lösenord åt dig. Så ta reda på vem som är administratör på ditt företag och be den personen om hjälp.

Vid migrering – sparas mina gamla mail?

Du väljer själv hur mycket eller lite du vill flytta med när du migrerar mailen till Office 365. Det finns en mängd olika verktyg som underlättar en migrering och Make IT hjälper dig att flytta allting. Du behöver inte vara rädd för att förlora några viktiga mail eller annan data vid en flytt.

När jag har skaffat Office 365, hur sätter jag upp mail i telefonen?

Du behöver bara logga in med din epostadress i Office 365 på telefonen så synkroniserar den allting automatiskt. Det blir allra enklast om du har Outlook, men det går väldigt lätt även med andra mailprogram.

Fördelar med Office 365

  • Frihet att arbeta var du än är
  • En licens per användare, inte per enhet
  • Delta i möten oberoende av plats med Skype för företag
  • Välj licensform efter behov
  • Alltid senaste versionen av Office-paketet
  • Full integration mellan program

Alltid online

Med Office 365 kommer du åt dina filer och program var du än är, och kan samarbeta med kollegorna i delade dokument utan att behöva skapa onödiga kopior. Du kan delta i möten oavsett om du sitter på kontoret eller i en solstol på andra sidan jorden, och inte minst föra anteckningar som du direkt kopplar till specifika händelser, filer eller möten.

Alltid uppdaterad

Till skillnad från det traditionella Office-paketet behöver du aldrig köpa nya licenser eller uppgraderingar. Du har alltid den senaste versionen av program som till exempel Word, Excel och PowerPoint – och kan räkna med att även dina kollegor har samma version. Givetvis gäller detta även de senaste säkerhetsuppdateringarna.

Alltid med dig

En Office 365-licens är bunden till användaren snarare än en särskild enhet. Det innebär att du kan ha dina program installerade på jobbdatorn, hemmadatorn, mobilen och surfplattan utan att behöva betala extra. Med filer, dokument och mail i molnet suddas begränsningarna ut och det enda du behöver fokusera på är vad du vill åstadkomma.

Word

Word är ett ordbehandlingsprogram som ingår i Office-paketet. I Word kan du skapa proffsiga dokument och mycket annat.

Se kurser

Excel

Excel är ett kalkylprogram med många möjligheter. Kan du Excel så har du ett väldigt bra verktyg till ditt förfogande.

Se kurser

PowerPoint

PowerPoint är ett program som erbjuder spännande funktioner för professionella och intresseväckande presentationer.

Se kurser

Outlook

Med Outlook har du din mail, kalender, kontakthantering och uppgifter samlade på ett och samma ställe.

Se kurser

Skype for business

Via Skype för företag kan du och dina kollegor enkelt chatta, ha video- eller telefonsamtal, delta i möten och konferenser och mycket mer.

Se kurser

OneNote

Det här är ett digitalt anteckningsverktyg som är utformat för att samla in och hantera anteckningar och information.

Se kurser

OneDrive

Genom att lagra allt i OneDrive har du alltid tillgång till dina filer vart du än är. OneDrive för företag är kopplat till ditt Office 365 konto och tillåter dig att lagra upp till 1 TB.

Se kurser

SharePoint

SharePoint online är en plattform där vi skapar ytor för samarbete, informationshantering, dokumenthantering.

Se kurser

Sway

Sway är ett program från Microsoft Office där du enkelt och snabbt kan skapa interaktiva presentationer och rapporter. Du bestämmer innehållet, Sway fixar designen!

Se kurser

Yammer

Yammer är en social yta där företagets personal kan dela med sig av erfarenheter, diskutera olika saker man ställs inför i sitt arbete, gratulera någon till ett bra jobb och så vidare.

Se kurser

Outlook grupper

Outlook grupper är en yta där en grupp som ska samarbeta snabbt kan sätta upp en gemensam yta. De skapas utan hjälp av IT-personal och utan att man behöver tänka på behörigheter.

Se kurser

Planner

Planner är ett planeringsverktyg där vi kan arbeta med projektuppgifter på ett bra sätt. Genom Planner får vi en bra överblick över uppgifterna som ska göras i projektet.

Se kurser